Aivan ensimmäiseksi toivotan lämpimästi tervetulleiksi torstaiblogien toimituskuntaan Unan maailman Unan ja Preivin Hirliin, jotka ovat lupautuneet Runotorstain toimittajiksi. Hienoa saada uusia toimittajia mukaan, nyt varmaan linkityksetkin ehtuvät paremmin sivulle esiin. Tervetuloa, Hirlii ja Una!

Tällä kertaa haasteena on tekstilaina, joka on poimittu Merja Otavan alun perin vuonna 1959 ilmestyneen, omana aikanaan erittäin suositun nuortenkirjan Priskan alusta. Kirjoittakaa runo tekstinäytteen herättämien ajatusten pohjalta. Valokuvatorstaissa kuvataan saman haasteen innoittamana. Muistakaa teoksen lähdeviite, jos lainaatte tekstiä omassa blogissanne.
 

"Aurinko laski. Se oli tehnyt pitkän päivätyön ja oli väsynyt. Kuu kipusi vuorostaan taivaalle ja jäi sinne oranssisena möhkäleenä. Ilta illalta sen valo oli vain voimistunut. Nyt se oli täysi, ja vain kuin ihmeen avulla se tuntui pysyvän veden yllä. Se oli kuin lyhty tai valtava karnevaalipallo, ja se hehkui ja näytti siltä kuin siitä olisi sinkoillut kipunoita tyynen veden pintaan. Laaja hiekkaranta oli hiljainen." Merja Otava, Priska (1959; WSOY 2001 : 5.)

 
Osallistujat:
 

27. Viivu

26. Crizzy

25. Johanna

24. JL

23. Raila

22. Maria

21. Haneli

20. Edgar

19. Puujalka

18. Albatrossi

17. Esa Suomaa

16. Erikeeper

15. Ari

14. Hirlii

13. Hihat

12. Pete Q

11. Puujalka

10. Arleena

9. Unelmikko

8. John

7. Alastalo

6. Una

5. Hilbert

4. Runopasanen

3. Careliana

2. Lachesis

1. Harmaasusi