Hyvät runotorstailaiset!

 "Esikoisrunokoelmani Naku ilmestyi keväällä ja haluaisinkin ensinnäkin kiittää; usea runo on saanut innoituksensa Runotorstain haasteista, esim. kokoelman 1. osaston avausruno "Eräässä kaupungissa oli niin onnellinen nainen että hänet laitettiin museoon näytille ja siellä hän sitten hymyili." jne... on sellaisenaan kirjoitettu haasteen pohjalta."

Näin kertoo Kati Neuvonen, jonka Naku (Kirja kerrallaan / NIhil Interit, 2009) on mitä mainioin runokokoelma. Suosittelen ehdottomasti siihen tutustumista. Runojen maailma on hieman vinksahtanut, näkökulma välillä absurdi ja Neuvosen kieli taipuisaa ja tarkkaa. Runoissa on oudosti viehättävää huumoria ja ne tarjoavat uusia näkökulmia naisena olemiseen sekä naisen ja miehen väliseen suhteeseen.
 


Olen lukenut kokoelman proosarunoja nautiskellen ja olen hyvin iloinen siitä, että Runotorstain haasteet ovat omalta pieneltä osaltaan antaneet innoitusta teoksen runojen syntyyn. Haluan nostaa kokoelman täällä esiin innoituksena muille runontekijöille. Ja Naku tosiaan kannattaa lukea! Kirjan on julkaissut Kirja kerrallaan -kustantamo.

Arvioita Nakusta:

Matkalla alastomuuteen on vain yksi pysäkki (Aaltopahvia-blogi; Essi Henriksson)
Naisen elämästä huumorilla (Kiiltomato)

- Tuima