Runotorstai on runoudesta kiinnostuneiden ja blogeissaan runoja julkaisevien kohtauspaikka. Blogin päämääränä on inspiroida ja haastaa kirjoittajat viikoittaisella aiheella, inspiksellä. Linkkilistan avulla osallistujat voivat käydä lukemassa ja kommentoimassa muiden runoja. Yhteisöllisyyteen ja rakentavaan keskusteluun kannustetaan. Uusi aihe annetaan pääsääntöisesti torstaisin. Runotorstaissa voi mainostaa lyhyesti omaa (runo)blogiaan, kertoa bloginsa tarkoituksesta ja omasta kirjoittamisestaan. Myös mielirunoista tai -runoilijoista voi tehdä esittelyjä. Yhteydenottoja toivotaan näissä merkeissä kommenttilootaan. Viikoittaisia aiheita voi kuka tahansa ehdottaa.

Osallistuminen

Kirjoita viikoittain annettua aihetta sivuava runo ja julkaise se blogillasi. Blogin ei tarvitse olla erillinen runoblogi, mutta antamasi osoitteen pitää olla staattinen*. Staattinen osoite sijoitetaan Runotorstain kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite". Tarkoitus olisi ennen pitkää listata kaikkien osallistujien linkit Runotorstain etusivulle, mikä lisäisi näkyvyyttä ja käyttäjäystävällisyyttä. Toistaiseksi blogi on vasta kokeiluvaiheessa, ja katsomme kuinka moni osallistuu. Joten aloitamme tällä tavalla.

Ensimmäinen aihe annetaan tällä viikolla poikkeuksellisesti jo keskiviikkona 23.5., koska torstai on pyhä. Ja mökkiviikonloputkin alkavat olla osalle meistä tärkeitä. Ensimmäistä aihetta tai haastetta voi vielä ehdottaa! Valittu aihe julkaistaan siis jo huomenna!

Terveisin Tui ja Maria.

Ps. Kiitos kaikille ideoista. Esittelyjen kirjoittajia ja muita innostuneita ihmisiä etsitään.

* Staattinen linkki on tarkka osoite postaukselle, josta kirjoittamasi runo löytyy. Vuodatus-blogeissa staattisen osoitteen löytää klikkaamalla hiiren vasemmalla postauksen otsikkoa. Tarkka osoite ilmaantuu osoiteriville, josta sen voi kopioida hiiren oikealla kommenttilootaan. Bloggerissa staattinen osoite on yleensä postauksen lopussa, klikkaa päivämäärää tai aikaa. Kun postaus aukeaa yksinään, löytyy staattinen osoite osoiteriviltä. Kopioi se edellä mainitulla tavalla Runotorstain kommenttilootaan.

Hei, jos olet kiinnostunut Valokuvatorstain haasteista, siirry tästä Valokuvatorstaihin!