Torstaiblogien tiimi jää nyt pitkälle joulu- ja talvilomalle. Palaamme haasteiden pariin torstaina 4. helmikuuta 2010.

Loman ajalle tarjoamme erityishaastetta. Tauko kestää kahdeksan viikkoa ja haasteena on kiteyttää jokaisen viikon tunnelmat aina joko yhteen riviin tai yhteen säkeistöön. Näin ollen runon pituus olisi joko 8 riviä (eli säettä, joiden sanamäärä on jokaisen valittavissa) tai kahdeksansäkeistöinen (säkeistön pituus taas jokaisen valittavissa).

Tarkoitus on kirjoittaa siis kahdeksaa viikkoa kuvaava runotarina tai runopäiväkirja. Näkökulma voi olla elämäkerrallinen, uutisiin pohjautuva tai jokin muu vapaavalintainen. Keskeinen ajatus on kiteyttäminen: miten tiivistää viikon tunnelma, tunteet ja tapahtumat yhteen riviin tai säkeistöön. Kun kiteytettäviä viikkoja tulee useampia peräkkäin, niissä saattaa nähdä jonkin tarinallisen kaarenkin, tämä on yksi haasteen taka-ajatus. Viikottainen säe tai säkeistö kannattaisi ehkä kirjoittaa viikottain, jolloin tarinan muotoutuminen on ikään kuin ajantasaista ja siten haaste myös ikannustaisi kirjoittamaan joka viikko. Toivottavasti tämä erityishaaste innostaa!
 
Valokuvatorstaissa haastetaan kertomaan tarina kuvin. Torstaiblogien haasteet voi myös yhdistää, kertoa kahdeksan viikon runopäiväkirja sanoin ja kuvin.
 

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille runotorstailaisille!