Valo-haasteen kommenteissa oli seuraava kirjoitus:

RUNOBUUMI

Runokilpailuun ennätysosanotto

Suureen runokilpailuun on määräaikaan mennessä lähetetty noin 25.000 runoa. Kilpailuun ottaa osaa peräti 1618 runoilijaa. On siinä palkintolautakunnalla edessä iso urakka. Itsekin lähetin sinne parikymmentä runoani.

Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa Suuressa runotapahtumassa Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Samassa tilaisuudessa esitellään parhaista runoista koottu antologia.

Suuren runokilpailun tavoitteena on levittää runouden ja kirjoittamisen ilosanomaa, nostaa runouden tunnettuutta ja etsiä uusia, lahjakkaita kirjoittajia. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat runoilijat Saila Susiluoto, Sanna Karlström ja Olli Heikkonen sekä Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikkö Mikko Aarne.

Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka moni runotorstaihin osallistuneista on lähettänyt tuohon kilpailuun runojaan.

Pöytälaatikoista blogeihin

Kommenttina tähän toteaisin, että jo tämä meidän runotorstai on jo osoittanut omalta osaltaan, että runojen kirjoittaminen on taas pitkästä aikaa muodissa. Vai pitäisikö sanoa, että sitä on aina harrastettu paljon? Joka tapauksessa internet ja aivan erityisesti blogit ovat antaneet harrastajakirjoittajille mahdollisuuden tyhjentää pöytälaatikkonsa, ja julkaista nettisivuillaan runojaan ja proosaansa niin paljon kuin sielu sietää.

Omasta puolestani toteaisin, että kirjoittajakerhot ja Oriveden kirjoittajakurssit 70- ja 80-luvulla olleet erittäin opettavaisia ja innostavia. Toisilta harrastajilta saatu palaute on ollut vähintään yhtä tärkeää kuin opettajien neuvot Orivedellä. Niitä aikoja muistelen tietyllä kaiholla täällä Italiassakin. Mutta onneksi on tämä runotorstai, joka minussakin on saanut aikaan uuden runobuumin. Ja odotan joka viikko innolla myös toisten tuottamia säkeitä. Kiitos siitä niin Runotorstain ideoineille vetäjille kuin kirjoittajillekin.

Paperivuorineuvos