Minä, minuus
–aihe kirvoitti monelta kirjoittajalta tuskastuneen huokauksen "niin vaikea aihe". Mutta kirjoittivatpa silti runon ja osallistuivat. Aiheita valitessamme emme halua päästää osallistujia helpolla, tarkoitus on myös antaa kirjoittajille hieman pohdittavaa.

Osallistuneissa runoissa minää ja minuutta pohditaan muun muassa myyttien, perinnön, kokeilun, huumorin, kuoleman, luonnon, ihon, sinän ja sisäänpäin kääntyneen katseen kautta. Onpa penäämääni lyyristä minääkin pohdittu. Yksi asia mietitytti: minuutta tarkasteltiin monesti äitiyden kautta, mutta isyys ei runoissa tullut esiin.

Yllä linkitetyt edustavat satunnaisotantaa mukana olevista runoista, kannattaa käydä lukemassa kaikki runot joko sivulta Minä, minuus (linkit aakkosjärjestyksessä kirjoittajan mukaan) tai haastekirjoituksesta (osallistumisjärjestyksessä). Jos linkki jonkun kirjoitukseen puuttuu, niin siitä voi ilmoittaa tämän kirjoituksen kommenteissa. Älkääkä unohtako Valokuvatorstaita, jonka aihe on tällä viikolla minun.

Tähän mennessä (tiistai-ilta) Runotorstaihin on osallistunut jo 60 kirjoittajaa. Huima määrä, kiitos kaikille! Osallistua ehtii vieläkin.

Ilahduttavaa on ollut myös se, että olette jaksaneet kierrellä kommentoimassa toistenne runoja. Eli kuten hihat eräässä aiemmassa kommentissaan osuvasti sanoo:

Kiitokset kommenteista. Piristi. Sitä kun yksin mietiskelee, mitä on elämä ja minä siinä keskellä niin palaute toisilta esim. runon herättämänä tuntuu erityisen mukavalta. Runoushan on syvintä puhetta, yritys pelkistää yksityiset tuokiot,hetket yhteisiksi kokemuksiksi.

Uusi aihe ylihuomenna!

Maria ja Tui